Contrast kon niet groter zijn: Serena Williams tegenover andere uiterste in Toronto
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Finale in Toronto is clash tussen twee verschillende generaties

Contrast kon niet groter zijn: Serena Williams tegenover andere uiterste in Toronto
Foto: © photonews

Wanneer een tennistoernooi zich op gang brengt, hopen de organisatoren uiteraard op grote namen in de finale. Of wanneer een groot talent zich op de kaart zet, is dat ook altijd mooi meegenomen. En ook als twee speelsters met een totaal verschillend verhaal de eindstrijd bereiken.

Al die vinkjes kunnen aangekruist worden in Toronto. Serena Williams zorgt voor naambekendheid in Toronto. Het Canadese supertalent Bianca Andreescu zet haar opmars in het damestennis ondertussen voort. De aanwezigheid van hen beiden in de finale zorgt ook voor dat derde aspect: een clash tussen twee verschillende generaties.

Het verschil had niet groter kunnen zijn: Serena Williams is een speelster die alles al gewonnen heeft, maar tegen de anno 2019 brede top in het vrouwentennis moet opboksen in haar jacht op het record grandslamtitels. Inmiddels ook al 37. De speelster die aan de andere kant van de baan zal plaatsnemen, vierde minder dan twee maand geleden pas haar negentiende verjaardag.

DOORBRAAK OP INDIAN WELLS

Bijna twintig jaar zit er tussen hen beiden en dat zorgt toch voor een andere beleving. Andreescu lijkt in 2019 wel in een droom beland. Met eerst een toernooizege op Newport Beach, al was de tegenstand daar nog niet al te indrukwekkend. Maar dan: dé doorbraak op Indian Wells en nu opnieuw een finale.

De emoties durven al eens hoog oplopen bij de Canadese tiener. Begrjpelijk ook. Dat kan zich al eens vertalen in nervositeit op de baan. Of in tranen van geluk na een zege. Dat ze het nu zo goed doet voor eigen volk, moet het nog extra speciaal maken. Andreescu speelt op het gevoel en daar houden de mensen van.

OPDOEN VAN MATCHRITME CRUCIAAL

Een heel ander verhaal is het toch bij Serena Williams, voor wie het toernooi in Toronto vooral in het teken staat van de voorbereiding op de US Open. De Rogers Cup is ook wel een belangrijk toernooi voor Williams, want eerder dit jaar bleek dat het gebrek aan matchritme haar wel eens parten kan spelen. Dat ze zoveel wedstrijden kon meepikken in Toronto, kan straks in New York het verschil maken.

Het is veelbelovend wat ze laat zien, maar toch is het vooral eerder business als usual. Uiteraard heeft haar tegenspeelster een grotere band met de plek waar het deze week te gebeuren staat. De uitslag van de finale zal dus ook duidelijk aangeven wat op dit moment de doorslag geeft: de jeugd en de gretigheid vs de ervaring en het professionalisme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws