Prestaties in Toronto geven wel iets aan: heel wat toppers nog met zorgen voor US Open

Prestaties in Toronto geven wel iets aan: heel wat toppers nog met zorgen voor US Open
Foto: © photonews

De Rogers Cup in Toronto nadert zijn ontknoping en slechts één topspeelster schaarde zich bij de laatste vier: Serena Williams. Nochtans zijn er ook tal van andere grote namen in actie gekomen. Die blijken toch nog heel wat werk voor de boeg te hebben om klaar te geraken voor de US Open.

Maria Sharapova mogen we eigenlijk niet meer bij die absolute top plaatsen, ons baserend op de laatste jaren, maar blijft een naam als een klok in het damestennis. Ze is ook bezig aan een terugkeer na een lange inactieve periode wegens blessureleed. Het is dus logisch dat ze nog niet op haar beste niveau acteert en haar nederlaag in de eerste ronde was daar een bevestiging van.

Hetzelfde kan gezegd worden van Venus Williams, maar bij de Amerikaanse leeftijd is het vooral de leeftijd die zich toch laat gevoelen. Dat zou bij Angélique Kerber nog lang geen probleem mogen zijn. De Duitse kampt echter al het hele seizoen met wisselvalligheid. Een oplossing heeft de Wimbledon-winnares uit 2018 nog altijd niet gevonden.

HOE REAGEERT BARTY?

Wat dan gezegd van Ashleigh Barty, die begin volgende week geen nummer één van de wereld meer zal zijn. Haar nederlaag tegen Kenin kwam toch wel als een schok, na de eindzege op Roland Garros en nog een goede voorbereiding naar Wimbledon toe. Barty lijkt even van haar roze wolk te donderen. Afwachten hoe ze hierop reageert.

Viktoria Azarenka is zo'n speelster die probeert de successen van weleer nog eens te beleven. De jongste maanden leek de Wit-Russische wel beetje bij beetje progressie te maken, maar het toernooi in Toronto zette haar toch weer met de voeten op de grond. Er is nog altijd een kloof te dichten.

GEZONDHEID PRIMEERT BIJ WOZNIACKI

Sinds bekend geraakte dat Caroline Wozniacki kampt met een immuunziekte, verloopt haar sportieve carrière met horten en stoten. Eens een goede prestatie hier, een tegenvallend resultaat daar. Zoals in Toronto. Het is ook zeer begrijpelijk. Bovendien heeft Wozniacki het hoogste al bereikt - nummer één geweest én grandslamzege - en kan ze toch ontspannen naar de US Open toeleven.

Simona Halep pakte het na haar zege op Roland Garros allemaal wat losser aan, met eerst een periode zonder coach. Ze kampte dit jaar ook met blessureleed, maar liet op Wimbledon weer heel knap de beste versie van zichzelf zien. Dan kan je verwachten dat ze die lijn doortrekt, maar in Canada moest ze opnieuw geblesseerd opgeven.

WEER NET NIET VOOR SVITOLINA EN PLISKOVA

Er zijn ook nog speelsters à la Elena Svitolina en Karolina Pliskova, die toch nog steeds het ticket op zich hebben blijven plakken van 'net niet'. Vooral op de Grand Slams lijkt het om de één of andere reden niet te willen lukken. Op de Rogers Cup sneuvelden ze allebei in de kwartfinales. Nochtans had Pliskova opnieuw nummer één van de wereld kunnen worden.

Voor Naomi Osaka is het na het o zo veelbelovende begin van het jaar op de Australian Open tot dusver een tegenvallend 2019 geweest. Sowieso is de Japanse titelverdedigster op de US Open en het is uitkijken hoe ze die rol gaat vervullen. Had in de kwartfinales in Toronto tegen Serena Williams wel weinig in te brengen.

En ja, ook over Serena moeten we het dus nog even hebben. Toch weer last woman standing onder de toppers, maar niets garandeert dat dit ook in New York het geval zal zijn. Het geeft wel aan dat het matchritme dat ze aan het opdoen is haar goed doet, nadat ze hier zo'n gebrek aan had in de aanloop naar Wimbledon. Mag ze dromen van een 24ste Grand Slam? Of wijzigen de waardeverhoudingen nog in de komende weken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws