Serena Williams mag op zoek naar revanche voor bewogen US Open-finale: sereen verloop zou welkom zijn
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Tenniswereld zou gediend zijn met normaal verloop van Williams-Osaka in Toronto

Serena Williams mag op zoek naar revanche voor bewogen US Open-finale: sereen verloop zou welkom zijn
Foto: © photonews

Daar gaan we weer: Williams vs Osaka, deel 3. Aan deel 2, de US Open-finale van 2018, had niemand wat. Nuja, toch weinigen. Het toernooi zal voor eeuwig in de geschiedenisboeken staan als de eerste grandslamzege van Osaka, maar de tranen stonden haar nader dan het lachen tijdens de huldiging.

En het waren misschien voor een klein stukje tranen vanwege het ongeloof van wat ze net gepresteerd had, het was toch vooral een gevolg van het controversiële verloop van de match. Williams ging immers volledig door het lint - om de paar jaar wil dat wel eens gebeuren - en slingerde umpire Ramos termen als 'dief' en 'leugenaar' naar het hoofd.

Ze moest door haar gedrag zelfs een volledig game afstaan. Waarna ze Ramos er ook nog eens van beschuldigde haar zo streng te straffen omdat ze een vrouw was. Kortom, er gebeurden een hele boel dingen die niet horen te gebeuren op een tennisbaan. Daarom zou het goed zijn dat beiden een eerlijke kans krijgen in de rematch in Toronto.

Een normaal verloop van de wedstrijd, waarbij het resultaat niet overschaduwd wordt door andere zaken, is aangewezen. Niet dat dit het verleden kan uitwissen. De Rogers Cup heeft immers niet het allooi van de US Open. Toch zouden beide speelsters er goed uit komen.

SERENA KAN REPUTATIE OPSMUKKEN

Het zou de reputatie van Serena Williams, die sindsdien wel de incidenten meed en haar reeds uiterst succesvolle carrière nog wat succesvoller tracht te maken, goed doen. Want wat de uitkomst van de match dan is, kan de winnares dan met de pluimen gaan lopen die ze verdient. Als dat Serena zelf is, zou dat al helemaal een opsteker zijn voor haar.

2-0 VOOR OSAKA

Want het is immers zo dat het spel van Osaka haar niet zo goed ligt. Door alle controverse werd het haast vergeten, maar Serena verloor kansloos van de Japanse in die US Open-finale. Dat deed ze trouwens ook al eeder in Miami. Een duidelijke 2-0 voor Osaka is het dus. Iets wat straks toch ook kan meespelen om de emoties hoog te doen oplaaien.

Ook voor Osaka zou het meegenomen zijn als de wedstrijd straks een enigszins normaal verloopt kent. Serena is immers haar idool. Tegen de Amerikaanse spelen moet haar mooie herinneringen bezorgen, geen donkere schaduw. Wint Osaka opnieuw, dan is het helemaal feest in het Aziatische kamp. Dan ligt de nummer één-positie op de wereldranglijst mogelijk zelfs weer op haar te wachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws