Serena Williams wist sterke start Elise Mertens tweemaal uit
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Serena Williams schakelt Elise Mertens uit in tweede ronde Rogers Cup

Serena Williams wist sterke start Elise Mertens tweemaal uit
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft zich de laatste jaren gemanifesteerd als een goede subtopper in het vrouwentennis. Tegen de echte toppers durft het verschil nog wel eens groot te zijn. Daarom was haar ontmoeting met Serena Williams in Toronto net zo'n grote uitdaging.

Het was de allereerste keer dat beide dames op de tennisbaan tegenover mekaar stonden. Het was goed te merken dat Mertens zich voor deze affiche opgeladen had. Via drie spelletjes op rij ging de Limburgse naar 1-3. Knap, maar de moeilijkheid tegen Serena bestaat erin dat momentum vast te houden.

Dat liet de Amerikaanse niet toe. Ze trok de felbevochten games naar zich toe en pakte zo zelf uit met een reeks van vijf opeenvolgende spelletjes. Mertens rechtte de rug in set twee en kende opnieuw de beste start. Dit keer leidde onze landgenote met 0-2, maar opnieuw zette Williams orde op zaken.

GESCHIEDENIS HERHAALT ZICH

Van 0-2 ging het naar 4-2 en even later had Williams zich verzekerd van een plaatsje in de volgende ronde met tweemaal 6-3. Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit de match. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws