Nadal zwoegend naar tweede ronde en treft nu Goffin-killer, ook andere Belgen geconfronteerd met nederlaag
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Rafael Nadal niet zonder moeite naar tweede ronde in Montreal

Nadal zwoegend naar tweede ronde en treft nu Goffin-killer, ook andere Belgen geconfronteerd met nederlaag
Foto: © photonews

Rafael Nadal zette in Montreal zijn eerste stapjes op het hardcourt sinds het grasseizoen. Dat leverde zoals verwacht een overwinning op, al ging het toch niet van een leien dakje. Nog in het herentennis: een paar nederlagen voor Bemelmans en Coppejans op de challengers.

Nadal had nog wat tijd nodig om te gerodeerd te geraken en voor hij het wist stond hij tegen de Brit Dan Evans 0-2 achter. De hoogst geplaatste speler op het toernooi zette dit wel recht door in de loop van de set opnieuw langszij te komen (3-3). Evans klampte nadien wel aan en forceerde een tiebreak.

NADAL REDT TWEE SETBALLEN

Het was kantje boord voor Nadal in die tiebreak. De Spanjaard kreeg zelfs twee setballen tegen, maar ging van 4-6 alsnog naar 8-6. Een tik voor zijn tegenstander, die in set twee meteen op achtervolgen aangewezen was, maar verrassend de zaken nog even rechtzette. Hierna dwong Nadal wel de beslissende break af, om zo de wedstrijd te winnen met 7-6 (8/6) en 6-4. Nu wacht Guido Pella, die het haalde van David Goffin.

Elders waagden Belgische mannen hun kans op challengers. In het Amerikaanse Aptos bijvoorbeeld. Thuisspeler Sarkissian was daar in de eerste ronde te sterk voor Ruben Bemelmans met 6-7 (2/7), 6-1 en 6-2. Kimmer Coppejans verkoos zijn geliefkoosde gravel in het Italiaanse Manerbio. De Rus Gabashvili versloeg hem met 5-7, 6-3 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws