Wegvallen van druk cruciaal voor succes van Gillé/Vliegen: "The skye is the limit"

Wegvallen van druk cruciaal voor succes van Gillé/Vliegen: "The skye is the limit"
Foto: © photonews

Het is verbazingwekkend wat Joran Vliegen met zijn dubbelpartner Sander Gillé de laatste weken allemaal presteert. In Kitzbühel werd het dan wel geen eindzege, maar wel een derde finale op rij. Straf. Vliegen wijt hun opmars aan het wegvallen van de druk, nu ze ATP-toernooien kunnen spelen.

"We weten al een tijdje dat we een goed niveau kunnen spelen"; zegt Joran Vliegen aan Het Laatste Nieuws. "Zeker vanaf de Davis Cup in Brazilië in het begin van het jaar. Het blijft redelijk lastig om progressie te maken, we moesten immers nog veel challengers spelen om ons een kans te verschaffen om mee te doen aan ATP-toernooien."

Dat moeten presteren om op die toernooien te geraken, is nu wel achter de rug. "Sinds mijn kwartfinale in Parijs en onze tweede ronde op Wimbledon hebben we wel wat minder druk en daardoor konden we enkele heel goede matchen spelen."

DEBUUT OP US OPEN

Het is nu uitkijken naar wat het duo kan op een Grand Slam, meer bepaald op de US Open die eraan komt. "De US Open zal voor ons de eerste keer zijn, een nieuw toernooi, en dus kunnen we daar ook zonder al te veel druk aan beginnen. Ik denk dat we op een goede dag van heel veel teams kunnen winnen. The skye is the limit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws