Opnieuw tijd voor toptennis! Wie zet het ATP-toernooi van Montreal naar zijn hand?

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Opnieuw tijd voor toptennis! Wie zet het ATP-toernooi van Montreal naar zijn hand?

Dinsdag is het met het ATP-toernooi in Montreal opnieuw tijd voor toptennis. Het toernooi in Canada geldt als een van de belangrijkste voorbereidingstoernooien op de US Open.

Na Wimbledon was het eventjes wachten op absoluut toptennis, maar dat zullen we deze week absoluut opnieuw krijgen. In Montreal staat, buiten legende Federer, bijna iedere topper op de tabel. Het prijzengeld bedraagt niet minder dan zes miljoen euro. 

Het toernooi in Montreal is het zesde ATP Tour Masters 1000 toernooi van het seizoen. Eerder werd er ook al in Indian Wells (Thiem), Miami (Federer), Monte Carlo (Fognini), Madrid (Djokovic) en Rome (Nadal) gespeeld. Vorig seizoen ging in Montreal de eindzege naar Rafael Nadal. 

Toppers

Aangezien het toernooi een pak kleiner is, zijn er vanaf ronde een meteen stevige wedstrijden. Onze landgenoot David Goffin neemt het meteen op tegen Guido Pella, ATP-24. De Argentijn is bezig aan een stevige opmars en zal een zware tegenstander worden voor onze landgenoot. 

Verder zullen alle spelers uit de top 10 van de wereldranglijst pas vanaf de tweede ronde in actie komen. Het is de eerste dagen vooral uitkijken naar het duel Grigor Dimitrov tegen Stan Wawrinka.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws