Lijdensweg nog niet voorbij: voormalig Australian Open-finalist krijgt rammeling in Montreal

Lijdensweg nog niet voorbij: voormalig Australian Open-finalist krijgt rammeling in Montreal

Eens er sprake is van aanhoudende blessures, kan het wel eens duren vooraleer een tennisser weer zijn beste niveau bereikt. Zelfs als dat een toptennisser is. Jo-Wilfried Tsonga kan erover meespreken. De Fransman, toch ex-nummer vijf van de wereld, kon in Montreal weinig klaarmaken.

Tsonga stond in 2008 nog in de finale van de Australian Open. Dat lijken ondertussen lang vervlogen tijden. Een knieblessure hield hem het grootste gedeelte van 2018 aan de kant en ook dit jaar kon hij een maand niet in actie komen.

MET VOETEN OP DE GROND

Nochtans waren er ook lichtpunten met toernooiwinst in Montpellier en onlangs een behoorlijk grasseizoen. In Halle maakte hij het zelfs Roger Federer lastig. De Zwitser moest zwoegen om 7-6 (7/5), 4-6 en 7-5 te kunnen winnen. Inmiddels staat Tsonga weer met de voeten op de grond.

Op het hardcourt van Montreal trof hij in de eerste ronde met Jan-Lennard Struff een te duchten tegenstander. Dat het verschil met de Duitser zo groot had zou zijn, had niemand zich wel kunnen indenken. Het nummer 35 van de wereld had zich in iets meer dan een uurtje al geplaatst voor de volgende ronde met tweemaal 6-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws