Elise Mertens zet achterstand recht en dwingt ontmoeting met Serena Williams af

Elise Mertens zet achterstand recht en dwingt ontmoeting met Serena Williams af
Foto: © photonews

Er zit een volgend bijzonder moment aan te komen in de carrière van Elise Mertens. Aan haar zege op de Rogers Cup in Toronto tegen Aliaksandra Sasnovich zit iets speciaals vast. Als beloning mag de Limburgse in de tweede ronde proberen om Serena Williams het vuur aan de schenen te leggen.

Werd het toernooi van San Jose nog een ferme tegenvaller, dan kon Mertens in Toronto dus wel succes boeken. Ook al gaf haar Wit-Russische opponente aanvankelijk de toon aan. Sasnovich liep 1-4 uit. Mertens behield nadien wel haar opslaggames. De service van haar tegenstandster afnemen voor het einde van de eerste set lukte echter niet.

In de tweede set begonnen beide dames weer met een propere lei en Mertens begon zich langzaam maar zeker vast in de wedstrijd. Bij 3-2 miste ze nog een breakbal, maar de drie laatste spelletjes in de set nam ze wel voor haar rekening.

EERSTE KEER MERTENS-SERENA

De trein was nu vertrokken en Mertens keek niet meer om. Vanaf 1-1 in de derde set gunde ze haar tegenstandster geen enkel spelletje meer. Mertens won dus met 3-6, 6-3 en 6-1. Uitkijken nu wat haar eerste ontmoeting met Serena Williams oplevert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws