Tienersensatie Gauff heeft op haar vijftiende al eerste titel beet

Tienersensatie Gauff heeft op haar vijftiende al eerste titel beet
Foto: © photonews

De 15-jarige Cori Gauff was dé sensatie op Wimbledon door bij haar eerste deelname meteen Venus Williams te kloppen en de tweede week te bereiken. Het kon dan ook verwacht worden dat ze snel een eerste toernooi zou winnen en nu is het zover. Weliswaar in het dubbelspel.

Dat maakt het natuurlijk niet minder knap. Integendeel, het toont de veelzijdigheid in het spel van de Amerikaanse. Samen met haar landgenote Caty McNally schreef ze zich in voor het dubbelspel in Washington. Ze ontpopten zich tot een onstuitbare tandem. Elke keer opnieuw werd er vlot gewonnen, in geen enkele wedstrijd gunden ze hun tegenstandsters meer dan vijf spelletjes.

In de finale namen de Amerikaanse Maria Sanchez en de Hongaarse Fanny Stollar een poging om stokken in de wielen te steken, maar ook zij kwamen van een kale reis terug. Gauff en McNally gaven in beide sets nog wel een vroege voorsprong, om nadien toch probleemloos afstand te nemen.

UITKIJKEN NAAR US OPEN

Na een uur en vier minuten werd het tweemaal 6-2. Zo mocht Gauff voor het eerst op de WTA Tour een trofee in de lucht steken. Het is nu uitkijjken naar hoe ver ze kan geraken op de US Open. Zowel in het enkel als in het dubbel lijkt haar alvast een mooie toekomst te wachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws