Nummer vier van de wereld sant in eigen land, ook Schwartzman pikt toernooizege mee

Nummer vier van de wereld sant in eigen land, ook Schwartzman pikt toernooizege mee
Foto: © photonews

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Dat moet ook nummer vier van de wereld Dominic Thiem denken na zijn toernooizege in Kitzbühel. Sander Gillé en Joran Vliegen slaagden er ginds net niet in het dubbeltoernooi te winnen. In het enkel stond er geen maat op de prins van het gravel.

Thiem had de betere start in zijn finale, maar zijn tegenstander wilde hem geen vrijgeleide naar de titel geven. Ramos-Viñolas beet op  zijn tanden, overleefde twee moeilijke servicegames en kwam nadien beter in de wedstrijd. Een tiebreak moest voor onderscheid zorgen en plots gunde Thiem zijn opponent niets meer.

De Oostenrijker ging met alle punten in de tiebreak aan de haal. Een mokerslag die Ramos-Viñolas niet meer te boven kwam. De Spanjaard kwam in de tweede set pas bij 3-0 op het scorebord. Vervolgens zette Thiem opnieuw een reeksje van drie spelletjes neer. Met 7-6 (7/0) en 6-1 beleefde hij een triomf voor eigen volk.

COMEBACK IN EERSTE SET TOONT SCHWARTZMAN DE WEG

Ver weg van het Oostenrijkse gravel werd in het Mexicaanse Los Cabos op hardcourt gespeeld. Ook daar is de finale reeds afgewerkt. Het werd een duel tussen de Argentijn Schwartzman en de Amerikaan Fritz. Schwartzman kwam 1-4 achter, maar sleepte de set er nog uit in de tiebreak en ging nadien voort op zijn elan. Zo werd het 7-6 (8/6) en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws