Voormalige nummer één verklaart mindere periode en het kwijtspelen van haar positie
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Naomi Osaka wil zich weer meer gaan amuseren op de baan

Voormalige nummer één verklaart mindere periode en het kwijtspelen van haar positie
Foto: © photonews

Het is anno 2019 erg moeilijk om een bepaalde positie bovenaan in het vrouwentennis vast te houden, met zoveel meisjes die dingen naar het hoogste. Naomi Osaka leek er wel in te gaan slagen met twee opeenvolgende grandslamzeges, maar kende nadien toch een terugval.

Osaka was in januari nog de beste op de Australian Open, maar nadien volgden meerdere vroege exits in toernooien. "Ik heb me wellicht niet meer kunnen amuseren sinds Australië", erkent de Japanse op haar Instagram. "Dat accepteer ik eindelijk, terwijl ik ook aan het leren ben om opnieuw fun te beleven."

De ironie wil dat ze minder gaan presteren is omdat ze meer aandacht besteedde... aan haar uitslagen. "Ik heb zoveel druk gelegd op de resultaten van mijn matchen in plaats van hiervan te leren, wat ik normaal wel doe. Ik heb veel over mezelf geleerd als persoon en ben enorm gegroeid in het laatste jaar. Ik kijk er echt naar uit om te zien wat de toekomst brengt, zowel op als naast de baan."

TITELVERDEDIGSTER OP US OPEN

Naomi Osaka is inmiddels haar nummer één-positie op de wereldranglijst kwijtgespeeld aan de Australische Ashleigh Bart, maar is binnenkort wel titelverdedigster op de US Open. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar gaat van start op 26 augustus. Benieuwd of we dan weer de beste Osaka te zien krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws