🎥 Van Uytvanck trekt aan het langste eind in Belgische Love Game
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Alison Van Uytvanck klopt vriendin Greet Minnen in Karlsruhe

🎥 Van Uytvanck trekt aan het langste eind in Belgische Love Game
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck heeft een wel heel bijzondere overwinning behaald. Ze moest het opnemen tegen haar levensgezellin Greet Minnen. Het was de eerste keer dat ze tegen elkaar speelden. Tweede reekshoofd Van Uytvanck stapte als winnares van de baan, al dwong haar geliefde haar wel tot drie sets.

Van Uytvanck en Minnen nemen tegenwoordig wel geregeld deel aan dezelfde toernooien en in Karlsruhe werden ze tijdens de loting dus aan mekaar gekoppeld. Van Uytvanck begon als favoriete en kon die status ook waarmaken. Minnen knabbelde wel aan haar achterstand, maar miste drie breakballen om er 5-5 van te maken. In plaats daarvan werd het 6-4 voor Van Uytvanck.

MINNEN LAAT ZICH NIET ONBETUIGD

Die laatste werd in de tweede set geconfronteerd met een feit waar ze wellicht al van op de hoogte was: dat haar levenspartner ook een aardig stukje kan tennissen. Zeker op de belangrijke momenten stond Minnen er. Zo kon het nummer 123 van de wereld ruim uitlopen en een beslissende derde set forceren.

In die laatste set was de opperste concentratie wel weer aanwezig bij Van Uytvanck, die het commando opnieuw volledig overnam. Met vijf spelletjes op rij legde ze de basis voor de overwinning. Van Uytvanck nam de maat van Minnen met 6-4, 1-6 en 6-1. De winnares van deze liefdesmatch speelt in de volgende ronde tegen de Roemeense Laura-Iooana Paar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws