Kiki Bertens mag strijden voor tiende toernooizege

Bertens favoriete in finale Palermo tegen Teichmann

Kiki Bertens mag strijden voor tiende toernooizege
Foto: © photonews

Kiki Bertens heeft terug de switch naar gravel gemaakt met haar deelname aan het toernooi van Palermo en op die ondergrond komt de nummer vijf van de wereld weer goed tot haar recht. Dermate dat ze de finale bereikte en het daarin opneemt tegen de Zwitserse Jil Teichmann.

Om zover te geraken, moest Bertens in de halve finales wel nog voorbij Paula Badosa. Zeker in de eerste set kon de Spaanse weinig inbrengen tegen het spel van Bertens. Bij 1-1 verhoogde die laatste reeds haar niveau, waardoor ze haar opponente geen enkel spelletje meer gunde in die eerste set.

De nummer 119 van de wereld beet nadien wel feller van zich af. Ze klampte lang aan in de tweede set, maar uiteindelijk kon Bertens toch de beslissende break forceren. Het laatste game was ook nog wel spannend: Bertens kon het pas bij de achtste matchbal uitmaken. Na 1u37min werd het 6-1 en 7-5. Teichmann won de andere halve finale van Samsonova met 6-3 en 6-1.

VERRASSENDE FINALE IN GSTAAD

Ook het mannentoernooi van Gstaad nadert zijn eindstrijd. Daar krijgen we een finale zonder reekshoofden. Ramos-Viñolas wist in de halve finales de maat te nemen van zijn landgenoot Andujar met 7-6 (7/3) en 6-4. De Duitser Stebe verraste de Portugees Sousa met 3-6, 6-1 en 6-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws