Mestach genoot van epische mannenfinale en buigt zich over toekomst Elise Mertens
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Enkel Elise Mertens zelf kan beslissen of ze enkel en dubbel blijft combineren

Mestach genoot van epische mannenfinale en buigt zich over toekomst Elise Mertens
Foto: © photonews

Na twee heerlijke weken zit de hoogmis van het grasseizoen er alweer op. Tijd dus om Wimbledon neer te leggen met analiste en An-Sophie Mestach. Naast de schitterende finale tussen Djokovic en Federer haalt Mestach nog tal van andere onderwerpen aan.

Maar de langste Wimbledon-finale ooit kan moeilijk genegeerd worden. "Een fantastische wedstrijd. Daarvoor kijk je naar tennis. Het zal voor Federer pijn doen, de manier waarop hij verloor. Hij ging de mist in in de tiebreaks, al speelde hij een ongelooflijke wedstrijd. In de eerste tiebreak miste hij vier shots en vooral de gemiste matchballen breken hem zuur op."

Eerder stuitte ook al David Goffin op Djokovic. Goffin kan wel terugblikken op een sterk toernooi, net als Elise Mertens bij de dames. Die gaf wel een zekere zege tegen Strycova weg vanwege fysieke klachten. Is de combinatie enkel-dubbel dan te veeleisend? "Elise kan fysiek heel veel aan", benadrukt Mestach.

OP GRAS WEEGT COMBINATIE ENKEL-DUBBEL NOG MEER DOOR

"Maar een Grand Slam is nog altijd iets speciaal", vervolgt de ex-speelster. "Het brengt meer druk met zich mee en er komen andere vibes bij kijken. Het weegt fysiek door. Zeker op gras, als je altijd zo laag moet zitten. Anderzijds zou het zonde zijn om geen dubbel te spelen als je toernooien als Indian Wells en Miami wint. Het is aan Elise zelf om te beslissen of ze enkel en dubbel wilt blijven spelen. Niemand kan voor haar spreken."

RECORDJACHT BRENGT DRUK MET ZICH MEE

Bij de dames verloor Williams haar derde grandslamfinale op rij. Opvallend. "Serena kwam niet in haar spel en dat is de verdienste van Halep, die de perfecte match speelde. Serena heeft enorm veel energie nodig. Ze wil zo graag dat record. De mensen verwachten ook dat ze dat breekt en ze legt zichzelf een enorme druk op. Ze had ook niet zoveel matchritme. Het is een combinatie van tal van factoren."

Hét verhaal van het toernooi was eigenlijk dat van de 15-jarige Cori Gauff, die bij haar debuut Venus Williams klopte en het schopte tot in de achtste finales. "Ik hoop dat ze omringd wordt met mensen die de druk van haar weghouden. Als je dit kan op die leeftijd, is de kans wel groot dat je Grand Slams gaat winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws