Serena Williams wil aanpak veranderen na nieuwe verloren finale: "Dat moet ik opnieuw doen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Williams gaat meer aandacht geven aan speelwijze dan aan records

Serena Williams wil aanpak veranderen na nieuwe verloren finale: "Dat moet ik opnieuw doen"
Foto: © photonews

Serena Williams toonde op Wimbledon dat er nog steeds met haar rekening moet gehouden worden, maar kwam er in de finale tegen Simona Halep niet aan te pas. Williams nam er wel vrede mee dat de sterkste had gewonnen. Tegelijkertijd wil ze de zaken anders aanpakken.

Want er lijkt wel een vloek die haar voorlopig van een 24ste grandslamzege houdt, wat een evenaring van het record van Margaret Court zou zijn. Williams verloor haar laatste drie grandslamfinales. "Tot ik de achttien grandslamtitels haalde, was ik enkel gefocust op de manier waarop ik speel. Dat moet ik opnieuw doen", besluit Williams op haar persconferentie.

Er is de laatste jaren wel wat gebeurd in het leven van de Amerikaanse sterspeelster. "Intussen werd ik moeder. Dat speelt natuurlijk ook een rol. Ik doe mijn uiterste best en probeer mijn hoogste niveau te halen. Ik hoop dat ik een aantal toernooien zonder kwaaltjes kan spelen."

MOEILIJKER OM FINALE TE BEREIKEN

Ook op haar 37ste blijven de verwachtingen nog altijd hooggespannen. "Er wordt altijd van mij verwacht dat ik win. Maar de laatste tijd lijkt het een steeds moeilijker gevecht om de finale van een Grand Slam te bereiken." De liefde voor het tennis laten primeren op de jacht naar de records, dat wil ze nu doen. "Simona speelde met veel hartstocht. Misschien is dat wel de les die ik moet onthouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws