Ongeziene dubbelfinale op Wimbledon: specialisten vieren na strijd van bijna vijf uur, programma wel in de war gestuurd

Ongeziene dubbelfinale op Wimbledon: specialisten vieren na strijd van bijna vijf uur, programma wel in de war gestuurd
Foto: © photonews

Zat de finale in het dames enkelspel er al snel op door de dominantie van Halep, dan was er wel spanning in de finale van het dubbelspel bij de mannen. Van de eerste minuut tot de laatste zelfs. Een echte marathon werd het. Met Juan-Sebastian Cabal en Robert Farah als winnaars aan het eind.

De Colombianen vormen een vast duo en zijn het nummer vijf van de wereld. Ze wonnen dit jaar ook al de toernooien van Rome en Eastbourne. Op Wimbledon kwamen ze in de finale wel twee spelers tegen die niet veel voor hen moesten onderdoen: de Fransmannen Nicolas Mahut en Roger Vasselin.

VIER TIEBREAKS

Dat was ook te zien in het scoreverloop van de wedstrijd. Beide duo's gaven mekaar geen duimbreed toe. Het werd een slijtageslag met vier opeenvolgende tiebreaks. In de laatste set wisten Cabal en Farah dan wel een kloof op het scorebord te brengen. Cabal serveerde de match uit na 4 uur en 56 minuten. Het Colombiaanse duo was aan het feest met 6-7 (5/7), 7-6 (7/5), 7-6 (8/6), 6-7 (5/7) en 6-3.

In principe moest ook de finale in het dubbelspel bij de vrouwen al gespeeld worden. Doordat de mannenfinale zo lang duurde, moest deze echter verplaatst worden naar zondag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws