Straffe Simona Halep geeft slechts vier spelletjes prijs en pakt eerste eindzege op Wimbledon
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 29 reacties

Simona Halep vernedert Serena Williams en is de beste op Wimbledon

Straffe Simona Halep geeft slechts vier spelletjes prijs en pakt eerste eindzege op Wimbledon
Foto: © photonews

Simona Halep heeft haar eerste eindzege op Wimbledon beet. In de finale maakte de Roemeense korte metten met ex-nummer één Serena Williams: 6-2 en 6-2.

Serena Williams (WTA 10) was in de finale van Wimbledon op zoek naar het record van Margaret Court, maar dan moest de ervaren Amerikaanse wel voorbij de Roemeense Simona Halep (WTA 7). En die zou haar vel duidelijk duur verkopen om Williams van die 24e recordzege en evenaring van Court te houden. 

De Roemeense nam de beste start, mede dankzij de hoge foutenlast van Williams. Halep ging snel twee keer door de opslag van Williams en kwam zo 1-4 voor. Die bonus gaf Halep niet meer uit handen en zo stond er al snel een pijnlijke 2-6 op het bord. 

Williams miste haar start niet in de tweede set, maar bij een 2-2 tussenstand ging Halep nogmaals door de opslag van de jongere zus van Venus. De Roemeense deed dat kunstje nogmaals over en mocht bij 2-5 serveren voor haar eerste eindzege op Wimbledon. Die unieke kans gaf het nummer zeven van de wereld niet meer weg. Eindstand: 2-6 en 2-6. Opnieuw een gemiste kans voor Williams. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws