Federer schittert ook op zijn 37ste op het heilige gras en heeft zelfs geen vijfsetter nodig tegen Nadal
Redactie
| 23 reacties

Sterke Federer zet Nadal opzij en plaatst zich voor finale op Wimbledon

Federer schittert ook op zijn 37ste op het heilige gras en heeft zelfs geen vijfsetter nodig tegen Nadal
Foto: © photonews

Voor het eerst sinds beide tenoren in 2008 voor één van de beste tennismatchen ooit stonden, keken Roger Federer en Rafael Nadal mekaar weer in de ogen op Wimbledon. Federer toonde dat het gras nog altijd zijn ondergrond is en wervelde in vier sets richting finale.

Nochtans had Nadal in de loop van het toernooi ook met flitsend tennis uitgepakt, maar Federer liet al snel zien op de afspraak te zijn. De Zwitser trachtte zo aanvallend mogelijk te spelen en bracht veelvuldig zijn forehand in stelling. Op een beloning was het wachten tot in de tiebreak. Bij 2-3 achter won Federer vijf punten op rij, en dus ook de eerste set.

NADAL VAAK IN TIJDSNOOD

Nadal leek het met zijn typische vechtlust om te keren in de tweede set door voor de eerste breaks uit de partij te zorgen. De bordjes hingen al gauw weer helemaal in evenwicht. Federer knoopte vervolgens echter weer aan met zijn niveau van in de eerste set en bleef zijn eeuwige rivaal met zijn snelle tennis in tijdsnood brengen.

Die beet nog wel kranig van zich af door uit te pakken met enkele schitterende punten op matchballen. Uiteindelijk wist Federer toch die fout teveel af te wingen. Het werd 7-6 (7/3), 1-6, 6-3 en 6-4. Een droomfinale tussen Djokovic en Federer komt eraan. De FedExpress krijgt de kans om zijn negende Wimbledon te winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws