Ondanks nederlaag is er ook goed nieuws voor David Goffin: "Maar Djokovic werd een machine"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

David Goffin stijgt na kwartfinale op Wimbledon naar de 18e plek op ATP-ranking

Ondanks nederlaag is er ook goed nieuws voor David Goffin: "Maar Djokovic werd een machine"
Foto: © photonews

Tot 4-4 in de eerste set mochten we eigenlijk toegeven dat David Goffin de betere was van Novak Djokovic. Maar daarna was het alles de Serviër wat de klok sloeg. Zo werd het uiteindelijk nog een heel makkelijke overwinning voor de nummer één van de wereld tegen Goffin, die opnieuw top 20 wordt.

"Ik voelde bij 4-4 dat hij zich nog wat solider toonde", aldus Goffin in HLN. "Daarna heeft hij een ongelooflijk niveau gehaald. Ik moest telkens het perfecte punt spelen om hem pijn te doen. Hij was sterker in elk domein. Hij heeft echt een versnelling hoger geschakeld. Daardoor moest ik nog wat harder slaan, met het risico om meer fouten te maken. Daardoor verlies je een beetje de greep op de wedstrijd en dan kan het snel gaan."

Goffin verloor zelfs 10 spelletjes op rij, met een 'bagel' in de tweede set tot gevolg. "Hij werd een machine voor de rest van de match. Hij heeft me geen enkel punt gegeven. Hij won zes à zeven van de tien rally's terwijl ik telkens moest krabben om mijn service binnen te halen. Tja, als hij zo blijft spelen, zie ik niet in wie hem hier nog kan kloppen", zei de Luikenaar er fijntjes bij. 

Opnieuw top 20

Onze landgenoot heeft de laatste weken opnieuw zijn beste niveau gehaald. Dankzij zijn kwartfinale op Wimbledon komt hij zelfs opnieuw de top 20 (18e) van de ATP-ranking binnen. "Ik stond voor het eerst sinds lang nog eens in de kwartfinale van een grandslamtoernooi, en dat nadat ik de finale in Halle heb gehaald. Dat is dus superpositief allemaal."

"Ik heb mezelf weer op de rails gezet en wil, na wat rust, hiermee verdergaan. Er rest nog een groot deel van het seizoen, op hardcourt voornamelijk en we gaan proberen om op hetzelfde niveau te blijven", besluit Goffin

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws