Nadal en Federer voor hun 40e onderlinge duel: "Geen geheimen meer voor elkaar"
Redactie
| 16 reacties

Rafael Nadal en Roger Federer spelen op Wimbledon hun 40e onderlinge duel

Nadal en Federer voor hun 40e onderlinge duel: "Geen geheimen meer voor elkaar"
Foto: © photonews

De halve finale om naar te kijken op Wimbledon is natuurlijk de wedstrijd tussen tennisgrootheden Rafael Nadal en Roger Federer. De Spanjaard en de Zwitser kijken elkaar vrijdag voor de 40e(!) keer in de ogen.

Nadal (ATP 2) en Federer (ATP 3) zullen onderling uitmaken wie er naar de finale op Wimbledon mag. Het wordt inmiddels hun 40e onderlinge duel, maar het is van 2008 geleden dat ze elkaar nog eens troffen op Wimbledon. Toen klopte Nadal zijn grote rivaal na een beklijvende finale. 

"Zo lang geleden", aldus Nadal op een persconferentie. "Ik kijk wel uit naar het duel met Roger. Het is leuk om hier nog eens tegen hem te kunnen spelen. Het is elf jaar geleden. Dit betekent veel voor mij en voor hem ook, denk ik. Het is mooi dat we er nog altijd staan."

Federer is dan weer de eerste speler die 100 overwinningen op éénzelfde grandslam geboekt heeft. Hij speelt inmiddels zijn 13e halve finale op de All England Club. "Ik weet evenveel over hem als hij over mij. Het publiek zal de wedstrijd wel hypen, maar ik ga gewoon mijn eigen spel spelen", aldus de FedExpress

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws