Novak Djokovic is op zijn hoede en blikt vooruit op duel tegen David Goffin
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Novak Djokovic wil David Goffin uit zijn comfortzone halen

Novak Djokovic is op zijn hoede en blikt vooruit op duel tegen David Goffin
Foto: © photonews

David Goffin gaat woensdag tegen Novak Djokovic op zoek naar een ticket voor de halve finales op Wimbledon. De nummer één van de wereld is alvast op zijn hoede voor de Luikenaar.

Djokovic en Goffin stonden al meerdere keren tegenover elkaar. "Maar we speelden nog nooit tegen elkaar op gras", citeert HLN Djokovic. "Daar moet ik mezelf wel op voorbereiden. Gras is immers goed voor zijn speelstijl. Hij heeft de finale gehaald in Halle en nu staat hij hier in de kwartfinale, hij is dus opnieuw op zijn best."

De Serviër kent de achtergrond en de moeilijke maanden van Goffin maar al te goed. "Hij heeft wat met blessures geworsteld, nota bene met zijn elleboog, en daar kan ik over meespreken. Ik weet hoe dat je tennis in de war kan sturen", zegt hij. 

'Uit zijn comfortzone halen'

Djokovic en Goffin sparren regelmatig tegen elkaar in Monte Carlo. "Ik denk dat iedereen hem graag mag, hij is een toffe gast. Hij heeft een zuiver spel, technisch erg correct. Ik ga zeker wat aanpassinkjes maken om hem uit zijn comfortzone te halen. En hij gaat vast en zeker hetzelfde doen", besluit 'Nole'. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 - 20/10/2019 European Open

Nieuwste reacties