"Mentaal is het heel belangrijk dat Goffin spelers als Djokovic, Nadal en Federer al geklopt heeft"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties

Thomas Johansson ziet kansen voor David Goffin tegen Novak Djokovic

"Mentaal is het heel belangrijk dat Goffin spelers als Djokovic, Nadal en Federer al geklopt heeft"
Foto: © photonews

Breit David Goffin woensdag een vervolg aan zijn uitstekende prestaties op Wimbledon? Om de halve finales te bereiken, zal onze landgenoot wel voorbij niemand minder dan Novak Djokovic moeten. "Mentaal is het heel belangrijk dat hij Novak al geklopt heeft", zegt coach Thomas Johansson.

Van de afgelopen vier grandslams won Djokovic er drie. De Serviër is dus helemaal terug op zijn oude niveau. "Novak is de nummer 1. Hij is de titelverdediger en hij staat goed te tennissen", vertelt Johansson bij Sporza. "Maar David is sinds Parijs ook echt goed bezig."

"Het is voor David mentaal heel belangrijk dat hij Novak al verslagen heeft. Net zoals hij ook al Federer en Nadal geklopt heeft. Op dat vlak heeft hij een streep voor op de meeste andere spelers. Hij weet dus dat als hij zijn beste tennis speelt, dat hij een kans heeft."

'Djokovic in oncomfortabele situaties krijgen'

De Zweedse coach heeft zijn plannetje al klaar om voor een stunt te zorgen. "We moeten Djokovic in oncomfortabele situaties zien te krijgen. Aan het net bijvoorbeeld, in de baan. David moet zijn slice proberen te gebruiken en van zodra hij een kans krijgt, moet hij keihard toeslaan. In feite is ons strijdplan vergelijkbaar met dat van in de finale tegen Federer in Halle. Dat werkte perfect in de eerste set, daarna was Federer wel te goed."

Goffin zal vandaag dus boven zichzelf moeten uitstijgen. "David is een timide jongen, maar op de baan moet hij laten zien dat hij er staat. De lichaamstaal is belangrijk. Je tegenstander moet voelen dat je 200% klaar bent. Het is in feite opeten of opgegeten worden in tennis. Zeker tegen iemand als Djokovic", weet Johansson. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 - 20/10/2019 European Open

Nieuwste reacties