Laatste Belgische kwartfinalist op Wimbledon: "Ik geef Goffin 35 à 40% kans tegen Djokovic"
Redactie
| 3 reacties

Xavier Malisse geeft David Goffin 35 à 40% kans tegen Novak Djokovic

Laatste Belgische kwartfinalist op Wimbledon: "Ik geef Goffin 35 à 40% kans tegen Djokovic"

In 2002 bereikte Xavier Malisse de halve finales op Wimbledon. Daarmee was hij tot dit jaar zelfs nog steeds de laatste Belgische man die erin slaagde om de kwartfinales te bereiken. 'X-man' ziet alvast kansen voor David Goffin om zijn stunt van 17 jaar geleden te evenaren.

Malisse doet zelf mee aan het coryfeeëntoernooi van Wimbledon, maar houdt ondertussen de prestaties van David Goffin nauwlettend in de gaten. "Ik heb maandag een deel van de wedstrijd van David gezien. Fantastisch wat hij doet", vindt Malisse. "Ik vind dat hij supergoed aan het tennissen is. Ik had dit enkele weken terug niet verwacht, want toen ging het heel wat minder. Hij speelt opnieuw zoals enkele jaren geleden."

Eerste set heel belangrijk

In de kwartfinale neemt Goffin het vandaag op tegen Novak Djokovic (ATP 1). "Dat wordt moeilijk. Maar hij heeft niets te verliezen. Het is maar één match. Als David in vorm is en Djokovic zich wat minder voelt of zich wat enerveert, dan kan er iets gebeuren. De eerste set wordt heel belangrijk. Ik geef 60 à 65 procent in het voordeel van Djokovic, hij is uiteindelijk de nummer één."

Malisse kan de Luikenaar wel weinig advies geven. "Hij moet zijn tennis spelen en zich concentreren op zijn opslaggames. Hij moet trachten relaxed op de baan te komen. Hij staat al in de kwartfinale en speelt op centercourt. Nogmaals, hij heeft niets te verliezen", besluit Malisse

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 - 20/10/2019 European Open

Nieuwste reacties