Halve finales bij de dames liggen vast: Serena knokt zich naar laatste vier, andere toppers winnen in twee sets

Halve finales bij de dames liggen vast: Serena knokt zich naar laatste vier, andere toppers winnen in twee sets
Foto: © photonews

Alle kwartfinales in het dames enkelspel zijn afgewerkt op Wimbledon. Vooral het treffen tussen de Amerikaanse landgenotes Serena Williams en Alison Riske draaide uit op een intense clash. Williams stapte als winnares van de baan. In de andere matchen wonnen Halep, Svitolina en Strycova.

Riske is bezig aan een sterk grasseizoen, maar Williams opzij zetten op Wimbledon doe je niet zomaar. Na tal van breaks maakte Williams het verschil aan het eind van de eerste set. Riske deed hetzelfde in het slot van set twee. In de derde set was het helemaal een festival aan breaks. Williams bleef desalniettemin overeind en won met 6-4, 4-6 en 3-6.

HALEP EN SVITOLINA VERMIJDEN SETVERLIES

Ook in de andere kwartfinales waren er wel wat omwentelingen. Simona Halep overkwam een slechte start en won uiteindelijk met 7-6 (7/4) en 6-1 van Shuai Zhang. Svitolina kwam in beide sets een break achter tegen Muchova, maar zette de Tsjechische toch opzij met 7-5 en 6-4. Strycova moest enkel in de eerste set achtervolgen en duwde nadien door. Konta ging voor de bijl met 7-6 (7/5) en 6-1.

Zo zijn de twee halve finales bekend. Serena Williams gaat het opnemen tegen Barbora Strycova, die eerder Elise Mertens uitschakelde. Elina Svitolina en Simona Halep spelen tegen elkaar voor die andere plek in de finale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws