David Goffin krijgt absolute topaffiche voorgeschoteld in kwartfinales
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 12 reacties

Goffin treft Djokovic in kwartfinales op Wimbledon

David Goffin krijgt absolute topaffiche voorgeschoteld in kwartfinales
Foto: © photonews

Iets zegt ons dat David Goffin het wel ziet zitten om het nu op te nemen tegen een onvervalste wereldtopper. Door het bereiken van de kwartfinales is zijn toernooi immers al geslaagd. Nu krijgt hij niemand minder dan de nummer één van de wereld op zijn bord.

Novak Djokovic is de volgende tegenstander van Goffin. De Serviër verloor een set in zijn derderondepartij, maar kende in de achtste finales weinig problemen met Ugo Humbert. Die kon hem slechts een uur en 42 minuten aan de waggel houden. Djokovic won met 6-3, 6-2 en 6-3. Een duel tegen de titelverdediger is zeker iets om naar uit te kijken voor Goffin. Het wordt hun eerste officiële ontmoeting op gras.

GROTE DRIE WEER ERG DOMINANT

Naast Djokovic konden ook de andere twee groten zich op een drafje plaatsen voor de kwartfinales. Rafael Nadal veegde de vloer aan met de Portugees Joao Sousa: 6-2, 6-2 en 6-2. Iets meer moeilijkheden werden er verwacht voor Roger Federer, die het moest opnemen tegen Matteo Berrettini. Die laatste had in aanloop naar Wimbledon het toernooi van Stuttgart gewonnen.

Deze keer kwam de Italiaan echter van een kale reis terug. Er werden hem slechts vijf spelletjes gegund. Federer had net geen uur en een kwartier nodig om hem met 6-1, 6-2 en 6-2 weer huiswaarts te sturen. Federer gaat het nu opnemen tegen de Japanner Nishikori. Nadal wacht een ontmoeting met de Amerikaan Sam Querrey.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws