Grote kandidate voor eindzege sneuvelt na ware thriller, sprookje van Gauff ook ten einde

Grote kandidate voor eindzege sneuvelt na ware thriller, sprookje van Gauff ook ten einde
Foto: © photonews

Bij de dames blijkt het geen evidentie om na een goede voorbereiding ook effectief te oosten op Wimbledon. Na Ashleigh Barty ging ook Karolina Pliskova eruit in de achtste finales. Uitgerekend tegen een landgenote en na een superspannende wedstrijd. Cori Guaff en Petra Kvitova verloren eveneens.

Pliskova begon als grote favoriete aan het Tsjechisch duel tegen Muchova en trok de eerste zet in het slot naar zich toe. Het bleef echter hard werken voor Pliskova: in de tweede set kwam ze nog terug van 5-3 achter, maar nadien moest ze toch het onderspit delven. In de derde set kwam het nummer drie van de wereld 2-4 voor, maar het werd nog een lange match. Muchova stuntte met 4-6, 7-5 en 13-11.

Cori Gauff schreef hèt verhaal van deze Wimbledon door als 15-jarige onder meer Venus Williams uit te schakelen en de tweede week te bereiken. Voormalig nummer één van de wereld Simona Halep maakte een einde aan het sprookje van de Amerikaanse youngster. De Roemeense was in twee sets te sterk. Het werd tweemaal 6-3.

GEEN DERDE TITEL VOOR KVITOVA

Een andere achtste finale om naar uit te kijken, was die tussen Johanna Konta en Petra Kvitova. Die laatste won het toernooi al twee keer, maar zag deze keer de partij in haar nadeel kantelen. De Britten mogen dus nog hopen op een winnares uit eigen land. Konta won met 4-6, 6-2 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws