Goffin in bloedvorm kan voor primeur zorgen: "Dit is een gouden kans"
Redactie
| 22 reacties

David Goffin kan tegen Fernando Verdasco voor het eerst de kwartfinales bereiken op Wimbledon

Goffin in bloedvorm kan voor primeur zorgen: "Dit is een gouden kans"
Foto: © photonews

David Goffin (ATP 23) bereikte nog nooit de kwartfinales op Wimbledon, dus de Luikenaar krijgt maandag een gouden kans tegen de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 37). "Ik zal er voor moeten knokken", beseft Goffin.

Goffin haalde het vrijdag na een thriller tegen de Rus Daniil Medvedev, de nummer 13 van de wereld. Daarna volgden twee daagjes rust voor onze landgenoot. "Dat we op zondag dan een soort van vrije dag krijgen op Wimbledon is goed", klinkt het bij Sporza. "Dat doet deugd na een week tennis."

Verdasco, die vooral op gravel goed tot zijn recht komt, is op papier een haalbare kaart voor Goffin. "Ik zie ook kansen tegen Verdasco, maar niemand moet denken dat ik al in de kwartfinales sta. Het is een gouden kans, maar ik zal er toch voor moeten knokken."

'Ritme breken'

"Verdasco is een echte strijder en haalde hier al een keer de kwartfinales. Hij kan een heel hoog niveau halen en dat wil ik net vermijden door zijn ritme te breken."

Goffin stond in 2015 en 2016 ook al in de achtste finales van Wimbledon, maar toen botste hij op respectievelijk Stan Wawrinka en de Canadees Milos Raonic. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws