Elise Mertens geeft ticket voor kwartfinales op Wimbledon nog helemaal uit handen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 16 reacties

Elise Mertens laat unieke kans liggen en mag niet naar de kwartfinales op Wimbledon

Elise Mertens geeft ticket voor kwartfinales op Wimbledon nog helemaal uit handen
Foto: © photonews

Elise Mertens (WTA 21) heeft een unieke kans op de kwartfinales op Wimbledon laten liggen. Onze landgenote ging na een driesetter (4-6, 7-5 en 6-2) onderuit tegen de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 54).

Tot 2-2 ging het gelijk op in de eerste set, maar de eerste break was voor Strycova. Mertens zette echter orde op zaken, bracht de stand in evenwicht en ging in het slot van de set opnieuw door de opslag van de Tsjechische. Mertens schreef met 4-6 de openingsset op haar naam. 

Mertens gaf meteen haar opslag uit handen in de tweede set, maar opnieuw vocht ze terug en kwam ze voor. De Limburgse profiteerde van de foutenlast van Strycova en kwam zelfs 5-2 voor. De kwartfinales waren in zicht, maar bij 5-3 faalde Mertens om de wedstrijd uit te serveren. De tweede set werd op zijn kop gezet en het nummer 54 van de wereld zette de bordjes zowaar in evenwicht, 7-5. 

Medical time-out

De leading lady van het Belgische vrouwentennis ging daarna even naar de kleedkamers maar miste haar start helemaal in de beslissende set. Strycova liep uit naar een 3-0 voorsprong en Mertens vroeg zelfs een medical time-out voor haar onderrug. De hulp baatte niet, Mertens verloor ook de derde set met 6-2 en laat zo een unieke kans liggen om voor het eerst de kwartfinales in Londen te bereiken. 

Strycova neemt het in haar kwartfinale dan weer op tegen thuisspeelster Johanna Konta (WTA 18) of tweevoudig winnares Petra Kvitova (WTA 6) uit Tsjechië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws