Dan toch een Belgische kwartfinalist: David Goffin schaart zich voor het eerst bij laatste acht op Wimbledon
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 45 reacties

Goffin zet Verdasco in vier sets opzij en bereikt laatste acht op Wimbledon

Dan toch een Belgische kwartfinalist: David Goffin schaart zich voor het eerst bij laatste acht op Wimbledon
Foto: © photonews

Waar Elise Mertens net niet in slaagde, is David Goffin wel gelukt: de kwartfinales bereiken op Wimbledon. En dat voor het eerst in zijn carrière. Fernando Verdasco stond nog in de weg van een plek bij de laatste acht, maar Goffin zette hem in vier sets opzij.

Een vroege break was het ideale scenario voor Goffin, maar die voorsprong moest hij meteen weer prijsgeven. Vervolgens werd  het een nek-aan-nekrace in de eerste set. Die leek verloren voor Goffin toen hij 3-6 achter kwam. In totaal keek hij vijf keer tegen een setpunt aan, vooraleer zelf bij zijn tweede kans toe te slaan.

Een knap staaltje vechterskunst van Goffin en maar goed ook, want in de tweede set was het toch een ander verhaal. Verdasco begon nog wat beter te spelen en stond er vooral op de belangrijke momenten. Zo ging de set met 2-6 naar het nummer 37 van de wereld.

GOFFIN KRABBELT RECHT IN DERDE SET

Ook in het begin van set drie had Goffin nog even een lastig moment, maar daar knokte hij zich knap door om vervolgens zelf weer de bovenhand te nemen. De break in het achtste spel van de set was bepalend voor het vervolg van de match. Enkel nog uitserveren en de derde set was binnen.

DRUK OPGEVOERD MET ZEGE IN ZICHT

Zo zag onze landgenoot stilaan de overwinning al liggen en ging hij de druk alleen nog maar verder opvoeren. Verdasco hield aanvankelijk nog stand, maar kraakte definitief in het zevende spel van set vier. Twee opslagbeurten van Goffin later was de wedstrijd beslist: 7-6 (11/9), 2-6, 6-3 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws