Elise Mertens niet tegen wereldtopper Kiki Bertens maar wel tegen Tsjechische: "Ik mag haar niet onderschatten"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties

Elise Mertens wil Barbara Strycova niet onderschatten in achtste finales Wimbledon

Elise Mertens niet tegen wereldtopper Kiki Bertens maar wel tegen Tsjechische: "Ik mag haar niet onderschatten"

Elise Mertens heeft zich zaterdag voor het eerst in haar carrière geplaatst voor de achtste finales op Wimbledon. "Natuurlijk hoop ik om nog verder te geraken", aldus de Limburgse, die niet tegen Kiki Bertens moet in de achtste finales.

Mertens (WTA 21) overleefde in haar derde ronde een zware driesetter tegen de Chinese Wang Qiang (WTA 15). De tweede week op Wimbledon is zo voor het eerst een feit. "Sommige mensen zeggen dat het nu pas begint", aldus Mertens bij Sporza. "Ik bekijk het ronde per ronde, maar hoop natuurlijk nog verder te geraken dan waar ik nu sta. Laat het maar komen!"

Bovendien hoeft Mertens voor een plek in de kwartfinales niet de baan op tegen Kiki Bertens, het nummer 4 van de wereld.  Daar stak de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 54) een stokje voor. "Strycova is geen reekshoofd, maar ik mag ze toch niet onderschatten."

"Het zijn lange dagen, al is het dat zeker allemaal waard"

"Of deze draw een opportuniteit tot meer is? Het zou heel mooi zijn mocht ik nog verder geraken, maar ik ga vooral naar mezelf kijken en het punt per punt aanpakken."

Bovendien speelt Mertens ook nog het dubbelspel, wat fysiek toch belastend is. Een dagje rust doet dus zeker deugd. "Morgen neem ik misschien een vrije dag. Misschien een uurtje training, om de ballen wat te voelen. Maar het zijn lange dagen, al is het dat zeker allemaal waard", besluit de Belgische nummer één van het vrouwentennis. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws