Novak Djokovic komt setverlies te boven, Halep zet topaffiche bij de vrouwen simpel naar haar hand

Novak Djokovic komt setverlies te boven, Halep zet topaffiche bij de vrouwen simpel naar haar hand
Foto: © photonews

Toch even een zucht van opluchting bij Novak Djokovic. De nummer één van de wereld kende helemaal geen gemakkelijke derderondepartij op Wimbledon, maar sloot deze wel winnend af in vier sets. Bij de vrouwen oogde de clash tussen Halep en Azarenka mooi, maar een echte wedstrijd werd het nooit.

Hubert Hurkacz was niet van plan om Djokovic een vrijgeleide te geven naar de tweede week. De Serviër kon pas in het elfde game een eerste break forceren. Zo leek het moeilijkste gedaan, maar niets was minder waar. Hurkacz dwong in de tweede set wel een tiebreak af en bleek daarin ook de beste.

Het nummer 48 van de wereld rateerde wel zijn start in set drie. Djokovic voelde dat dit het moment was om door te duwen en deed dat dan ook. Ook in set vier had de winnaar van vorig jaar een vroege break te pakken. Hurkacz bleef moedig aanklampen, maar kon de nederlaag niet meer afwenden. Djokovic haalde het met 7-5, 6-7 (4/7), 6-1 en 6-4.

FESTIVAL VAN FOUTEN BIJ AZARENKA

Bij de dames waren alle ogen gericht op Simona Halep en Victoria Azarenka, twee grandslamwinnaressen die mekaar al in een vroeg stadium troffen. Het was de Wit-Russische die aanvankelijk de lakens uitdeelde. Azarenka liep dan ook 1-3 uit, maar ging vervolgens de fouten opstapelen en stuitte keer op keer op een betere verdediging van Halep. De Roemeense was na een uur en zes minuten al klaar: 6-3 en 6-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws