Killer van Kirsten Flipkens brengt ook kandidate voor eindzege aan het wankelen, verrassing blijft net uit
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Karolina Pliskova ontdoet zich maar nipt van Hsieh

Killer van Kirsten Flipkens brengt ook kandidate voor eindzege aan het wankelen, verrassing blijft net uit
Foto: © photonews

Als Roland Garros-winnares en nummer één van de wereld is Ashleigh Barty de grootste favoriete op Wimbledon, maar Karolina Pliskova zit daar maar net onder. De Tsjechische onderstreepte haar ambities met winst in de voorbereiding in Eastbourne. Toch had ze het in de derde ronde niet onder de markt.

Tegenstandster was Su-Wei Hsieh. De speelster uit Taipei had in de vorige ronde komaf gemaakt met Kirsten Flipkens. Pliskova is nog van een ander kaliber, maar Hsieh kon in het eerste deel van de eerste set wel aanklampen. Nadien maakte het derde reekshoofd wel het verschil.

TWEEMAAL SERVICEVERLIES VOOR PLISKOVA

Zo leek Pliskova gelanceerd, maar bij 1-1 in de tweede set nam de wedstrijd weer een andere wending aan. De volgende drie spelletjes waren voor Hsieh. Ondanks vier kansen op een rebreak bleef deze uit en het was Pliskova die nogmaals haar service moest afstaan. Zo ging de set overtuigend naar Hsieh.

Er kwam wel een goede reactie van het nummer één van de wereld. Een vroege break in set drie en vooral een uitstekende volley met een lang gestrekte arm in het volgende spel zetten haar weer op het juiste spoor. Hsieh werkte bij 3-1 achter wel nog een 0-40 weg en hield zo de spanning in de match, maar kwam finaal toch tekort. Het werd 6-3, 2-6 en 6-4.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 - 20/10/2019 European Open

Nieuwste reacties