Goffin toont zich met rug tegen de muur van zijn beste kant en heeft revanche beet
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 50 reacties

David Goffin neemt Daniil Medvedev te grazen in felbevochten vijfsetter

Goffin toont zich met rug tegen de muur van zijn beste kant en heeft revanche beet
Foto: © photonews

David Goffin was zich er wellicht wel van bewust dat hem in de derde ronde van Wimbledon een zware strijd te wachten stond. Tegenstander was immers Daniil Medvedev, de man waar hij dit jaar nog van verloor op de Australian Open. Met de nodige focus omzeilde Goffin deze lastige klus in vijf sets.

Goffin rijfde de eerste twee spelletjes binnen, maar toch ontspon het gedroomde scenario zich niet. Van 2-0 voor ging het immers naar 4-6. Naast ten allen tijde de concentratie behouden was het dus ook belangrijk om voldoende veerkracht aan de dag te leggen. Dat deed Goffin: hij begon in de tweede set gewoon opnieuw en kon dit keer zijn voorsprong wel uitdiepen.

Alles te herdoen dus, maar bij 2-1 voor Goffin in de derde set begon Medvedev weer aan een reeksje. De Rus haalde vier spelletjes op rij binnen en moest nadien enkel nog de set uitserveren. Goffin reageerde met een vroege break in set vier, die hij ook wist vast te houden.

MEDVEDEV ERGERT ZICH AAN UMPIRE

Bij 1-4 in de vijfde set keek onze landgenoot desalniettemin de uitschakeling in de ogen. Hij had wel breakpunt in het zevende game van de set en Medvedev sloeg zijn eerste opslag duidelijk uit. Toch was er een overrule van de umpire, maar Goffin haalde zijn gelijk via een challenge. Medvedev was zo wel zijn concentratie kwijt, zou zich van dan af vooral nog ergeren en belangrijker: door zijn dubbele fouten was de partji weer on serve.

HEERLIJKE WINNER OP MATCHPUNT

Goffin greep het momentum, ging bij 6-5 nog eens door de opslag van zijn tegenstander en mocht dan serveren voor winst. Een heerlijke winner langs de lijn was het perfecte einde van de wedstrijd. David Goffin knokte zich met 4-6, 6-2, 3-6, 6-3 en 7-5 naar de achtste finales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws