Chinese pakt na zege tegen Wickmayer ook de scalp van voormalig nummer één

Zhang zet ommekeer nog in eerste set in en wipt Wozniacki

Chinese pakt na zege tegen Wickmayer ook de scalp van voormalig nummer één
Foto: © photonews

Op elk grandslamtoernooi zijn er wel van die verrassingen. Dit jaar lijkt op Wimbledon de Chinese Shuai Zhang één van die verrassingen te worden. Zhang heeft nog altijd geen enkele set verloren. Eerder won ze al van Yanina Wickmayer. Dit keer was Caroline Wozniacki het kind van de rekening.

De Deense is toch een ex-nummer één, maar Wimbledon is wel haar minst succesvolle grandslamtoernooi. Ze geraakte er nog nooit voorbij de vierde ronde. Dat stadium was dit jaar zelfs te hoog gegrepen. Wozniacki gaf de eerste set ondanks een ruime voorsprong uit handen en kwam dat nooit meer te boven.

WOZNIACKI GEEFT HET WEG IN EERSTE SET

Op het eerste zicht leek de Australian Open-winnares van 2018 op weg naar een vlotte zege. Ze deelde in de eerste vier spelletjes volop de lakens uit. De eerste set leek zo gespeeld, maar niets bleek minder waar. Wozniacki miste drie kansen om er 0-5 van te maken en nadien keerde het helemaal. Zhang ging nog van 0-4 achter naar 6-4-setwinst.

De veer was nadien gebroken bij haar opponente. Bij 1-1 in de tweede set liep Zhang drie spelletjes uit en ze deed er nadien nog een break bij. De match eindigde met een lange rally, die door de Chinese afgemaakt werd met een fraaie backhand volley. De eindcijfers waren klaar en duidelijk: 6-4 en 6-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws