šŸŽ„ Kyrgios blijft de show stelen: "Waarom zou ik me verontschuldigen?" en "Jij moet een heel saai leven hebben"

Kyrgios geeft sneer aan journalist en ziet geen probleem in bal op lichaam van Nadal

šŸŽ„ Kyrgios blijft de show stelen: "Waarom zou ik me verontschuldigen?" en "Jij moet een heel saai leven hebben"
Foto: © photonews

Wimbledon is het toernooi van de traditie en de klasse. Zelden was er op Centre Court zo'n bitsige en felle sfeer dan tijdens de wedstrijd tussen Nadal en Kyrgios. Daar zat die laatste uiteraard wel voor iets tussen. Ook op de persconferentie achteraf was Kyrgios weer zijn typische zelve.

De eerste vraag die de Australiër kreeg, is of hij geen spijt had dat hij de avond voor de match de pub was ingedoken. "Neen", was zijn droge antwoord. Waarop hij de journalist in kwestie een veeg uit de pan gaf. "Jij bent veel te blij om die vraag te stellen. Jij moet een heel saai leven hebben."

Een opvallend moment was toen Kyrgios in de tweede set een bal bewust richting het lichaam van Nadal sloeg. Het gebeurt wel regelmatig dat een tennisspeler een punt wint door op het lichaam van de tegenstander te mikken, maar dan volgen er doorgaans wel verontschuldigingen. Dat gebeurde deze keer niet.

GEEN VERONTSCHULDIGINGEN AAN NADAL

"Waarom zou ik me verontschuldigen? Ik heb hem niet geraakt, wel zijn racket. Het maakt me niet uit als hij daardoor opgefokt raakte. Hoeveel Grand Slams heeft hij gewonnen? Hoeveel heeft hij op zijn bankrekening staan? Ik denk dat hij een bal op de borst wel kan hebben", verdedigde Kyrgios zich.

BUITENSPORIGE STRAF VOOR TOMIC

Ook opvallend was dat hij ook de verdediging van zijn landgenoot Bernard Tomic op zich kwam. Die speelde zijn prijzengeld kwijt wegens een gebrek aan inzet. "Al zijn prijzengeld afnemen is gewoon buitensporig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws