Sterke Elise Mertens stoot door naar de derde ronde op Wimbledon

Arjen T'Sjoen
| 8 reacties
Sterke Elise Mertens stoot door naar de derde ronde op Wimbledon

Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon. De Belgische speelde opnieuw uitstekend en had weinig moeite met de Roemeense Niculescu.

Mertens begon wel wat onzeker aan de partij. Haar eerste opslagspelletje ging meteen naar de Roemeense Niculescu (WTA-111). De Roemeense moest meteen erna ook wel haar spelletje inleveren, maar Mertens bleef het moeilijk hebben in de eerste set, Niculescu ging nogmaals door de opslag van Mertens. 

Met Niculescu 3-5 op voorsprong leek de eerste set naar de Roemeense te gaan, maar Mertens vocht terug. Ze ging door de opslag van Niculescu en haalde uiteindelijk met 7-5 set een binnen.

In de tweede set kwam onze landgenote volledig onder stoom. Ze liet Niculescu niet meer in haar spel komen en Mertens stond meteen 3-0 voor. Niculescu riep nog een medische time-out in, maar dat mocht niet meer baten. Mertens won zo de wedstrijd met 7-5 en 6-0. 

Stevige tegenstandster 

In de volgende ronde mag Mertens zich opmaken voor een duel met de Chinese Wang Qiang, het nummer 15 van de wereld. Zij won in haar tweede ronde makkelijk met 6-1 en 6-2 van Tamara Zidansek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws