Nadal doorstaat stevige test tegen gekke Australiër en vermijdt slijtageslag, ook Serena met moeite door
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Rafael Nadal ontdoet zich in vier sets en twee tiebreaks van Nick Kyrgios

Nadal doorstaat stevige test tegen gekke Australiër en vermijdt slijtageslag, ook Serena met moeite door
Foto: © photonews

De meest spraakmakende affiche uit de tweede ronde van Wimbledon was zonder twijfel de ontmoeting tussen Rafael Nadal en Nick Kyrgios, niet bepaald de beste vrienden. De frapatsen van Kyrgios zijn we inmiddels gewend, maar hij speelde ditmaal wel sterk. Desalniettemin won Nadal in vier sets.

Nick Kyrgios op een tennisbaan: dat is hoe dan ook spektakel. In de eerste ronde oogste de Australiër aandacht met zijn gedrag op de baan en dat was in zijn tweede partij niet anders. Het irriteerde hem dat Nadal zoveel tijd nam tussen de punten, deed er regelmatig zijn beklag over en noemde de umpire op een gegeven moment een schande.

Het belangrijkste was wel het scoreverloop. Nadal kwam dankzij een sterk begin een set voor, maar Kyrgios maakte er een echte wedstrijd van en won set twee. Nadien vielen er geen breaks meer te noteren en bleef het dicht bij elkaar liggen. De match duurde nu al ruim drie uur. Nadal verhinderde dat het helemaal een slijtgeslag zou worden door twee tiebreaks naar zijn hand te zetten: 6-3, 3-6, 7-6 (7/5) en 7-6 (7/3).

SERENA OVERKOMT SLECHTE START

Ook Serena Williams werd in haar tweederondepartij stevig getest. Juvan was nochtans een vrijwel onbekende tegenstandster, maar de Sloveense deelde wel de lakens uit in de eerste set. Het antwoord van Serena in de tweede set was even sterk. Williams nam ook nadien het voortouw, leek haar opponente nog even te laten terugkeren, maar serveerde alsnog uit. Het werd 2-6, 6-2 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws