Australisch 'enfant terrible' verliest prijzengeld na kortste Wimbledon-wedstrijd sinds 2004
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Bernard Tomic moet zijn prijzengeld van Wimbledon inleveren na 'onprofessionele houding'

Australisch 'enfant terrible' verliest prijzengeld na kortste Wimbledon-wedstrijd sinds 2004
Foto: © photonews

Bernard Tomic kan zijn prijzengeld (45.000 pond) van Wimbledon vergeten. De organisatie van het derde grandslamtoernooi van het seizoen weigert de Australiër uit te betalen na zijn povere prestatie in de eerste ronde.

Bernard Tomic ging in zijn eerste ronde met 6-2, 6-1 en 6-4 onderuit tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. En dat in een partij die amper 58 minuten duurde en zo de kortste wedstrijd op Wimbledon was sinds 2004. 

De organisatie weigert dan ook het prijzengeld van 45.000 pond (omgerekend een slordige 50.000 euro, red.) uit te betalen aan de 26-jarige Australiër, die net als zijn landgenoot Nick Kyrigos bekendstaat als een 'enfant terrible'. Dat is overigens een maatregel die in het leven geroepen werd zodat (half)geblesseerde of ongemotiveerde spelers niet gewoon naar een grandslam komen om een aardige som op te strijken.

Niet de eerste frats

Twee jaar geleden kreeg Tomic ook al een boete van meer dan 12.000 euro en kwam hij ook al negatief in het nieuws omdat hij na een nederlaag tegen Mischa Zverev doodleuk verkondigde dat hij zich verveelde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws