Verbluffende Goffin kent geen problemen met goeie vriend Chardy

Arjen T'Sjoen
| 8 reacties
Verbluffende Goffin kent geen problemen met goeie vriend Chardy
Foto: © photonews

Goffin heeft opnieuw een ijzersterke partij achter de rug op Wimbledon. In de tweede rond was zijn goeie vriend Jérémy Chardy geen partij. Onze landgenoot gaat zonder problemen naar de derde ronde.

David Goffin lijkt stilaan helemaal naar zijn topvorm door te groeien. In de eerste ronde ging Bradley Klahn al voor de bijl en nu was het aan Jérémy Chardy.

De talentvolle Fransman moest in de eerste set Goffin al snel laten gaan. Het eerste opslaggame van Chardy was dan ook meteen voor Goffin. Chardy had het bijzonder lastig met de eerste opslag van onze landgenoot. Goffin verloor dan ook slechts drie puntjes op zijn eerste opslag tijdens de eerste set. 6-2 was het resultaat.

In de tweede set kon Chardy iets meer aanklampen. Bij 2-2 ging Goffin dan toch een eerste keer door de opslag van de Fransman. Met 6-4 had Goffin aan die ene break genoeg.

Breakfestijn

In de derde set leek de concentratie bij Goffin wat minder. Er slopen meer foutjes in zijn spel en gaf twee opslaggames weg. Hij ging ook wel twee keer door de opslag van Chardy en behield daarna zijn eigen serve. Uiteindelijk won Goffin de slotset met 6-3.

Een makkelijke overwinning dus voor Goffin die in de volgende ronde zal uitkomen tegen de nummer 13 van de wereld Medvedev of Alex Popyrin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws