Van Uytvanck wil genieten tegen nummer één en 'favoriete speelster': "Maar op de baan blijft ze de vijand, hè"

Van Uytvanck wil genieten tegen nummer één en 'favoriete speelster': "Maar op de baan blijft ze de vijand, hè"
Foto: © photonews

Al één keertje mocht Alison Van Uytvanck het zegegebaar maken op Wimbledon. Hoe straf zou het zijn als ze dat nog een tweede keer doet? In de tweede ronde van het enkelspel komt Van Uytvanck immers uit tegen nummer één van de wereld Ashleigh Barty. Iets om naar uit te kijken.

De Australische was de beste op Roland Garros. "Zij kan ook goed uit de voeten op gras", merkt Van Uytvanck op in HLN. "Zij is mijn favoriete speelster. Met haar slice, forehand en opslag. Het werkt allemaal bijzonder goed. Het wordt moeilijk, want zij heeft veel vertrouwen na Roland Garros en winst in Birmingham. Maar ik heb niets te verliezen."

ZICHZELF GEBLEVEN

Van Uytvanck spreekt met veel respect over haar volgende tegenstandster. "Ze is ondanks haar resultaten zichzelf gebleven. Terwijl andere meisjes je straal voorbijlopen als ze aan de top komen te staan. Maar goed, op de baan blijft ze de vijand hé."

Die baan, dat zou wel eens het heilige centercourt kunnen zijn. "Het zal wat aanpassen worden, maar het veld blijft even groot, hè. Nu moet ik trachten me te tonen en ervan te genieten." En te stunten zoals tegen Muguruza vorig jaar? "Ik moet wel trachten dezelfde attitude op het terrein te brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws