Toppers blijven sneuvelen: alweer blessure voor Sharapova, Thiem stuit op grasspecialist
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ook Maria Sharapova en Dominic Thiem moeten vroegtijdig naar huis

Toppers blijven sneuvelen: alweer blessure voor Sharapova, Thiem stuit op grasspecialist
Foto: © photonews

Was de eerste dag op Wimbledon meteen bijltjesdag, dan was het op dag twee meer van hetzelfde. Maria Sharapova was na maanden blessureleed maar net op tijd fit voor Wimbledon, maar bleef in haar eersterondepartij toch niet pijnvrij. Bij de mannen gaf Dominic Thiem een set voorsprong uit handen.

Nadat ze haar comeback maakte op het toernooi van Mallorca, stond Sharapova na een moeilijk voorjaar dan toch op Wimbledon. De Russin leek ook op weg naar de tweede ronde toen ze tegen Pauline Parmentier de eerste set won met 4-6. De Française redde haar hachje door in de tweede set de tiebreak te winnen met 7-4.

LINKERARM SPEELT SHARAPOVA PARTEN

Sharapova kampte  met zware last aan haar linkerarm en kreeg nog amper een backhand gespeeld. Bij 5-0 voor Parmentier in de derde set gooide Sharapova de handdoek in de ring. Alweer geen nieuw succes dus voor de winnares van 2014.

Dominic Thiem haalde nog nooit de tweede week van Wimbledon. Gras is niet de beste ondergrond van de verliezend finalist van Roland Garros en dat is wel het geval bij Sam Querrey. De Amerikaan verloor nog de eerste set, maar zette na winst in de tweede tiebreak de situatie vlotjes recht: 6-7 (4/7), 7-6 (7/1), 6-3 en 6-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws