Na 12 maanden lukt het nog eens voor Yanina Wickmayer: "Ik ben nog altijd gemotiveerd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Na 12 maanden lukt het nog eens voor Yanina Wickmayer: "Ik ben nog altijd gemotiveerd"
Foto: © photonews

Het heeft een hele poos geduurd - 12 maanden om exact te zijn - maar Yanina Wickmayer won maandag eindelijk nog eens een match op een grandslamtoernooi. De opluchting was daarna ook groot.

Wickmayer (WTA 148) is al maanden op zoek naar haar beste vorm. Maar maandag gaf onze landgenote opnieuw een teken van leven met een 6-4, 6-3 overwinning tegen de Zweedse Rebecca Peterson (WTA 63). Deugddoend, want Wickmayer bereikte vorig jaar de derde ronde op het heilige gras en overleefde sindsdien nooit meer de kwalificaties van een grandslamtoernooi. 

"Dit was een heel solide match", staat te lezen op Sporza. "Mijn drie kwalificatiematchen hielpen mij om kalm te blijven voor een moeilijke eerste ronde. Ik denk dat ik op de goeie weg ben, dat heb ik vandaag getoond."

Wickmayer tracht zich opnieuw naar de top 100 te knokken dankzij ITF-toernooien. "Ik ben nog altijd gemotiveerd, ook voor de kleinere toernooien. Het is niet makkelijk om daar op te klimmen, want iedereen speelt er best goed tennis. Maar ik vind het een uitdaging voor mezelf om te zien hoe ver ik nog kan geraken", besluit ze. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws