Ysaline Bonaventure bijt tanden stuk op Russische in openingsronde

Ysaline Bonaventure bijt tanden stuk op Russische in openingsronde
Foto: © photonews

Via de kwalificaties had Ysaline Bonaventure zich voor het eerst in haar loopbaan verzekerd van een plek op de hoofdtabel op Wimbledon. Een mooie prestatie, maar de eerste ronde werd dan wel haar eindstation. Bonaventure verloor in twee sets van Veronika Kudermetova.

Het was van bij de eerste slagenwisselingen duidelijk dat Bonaventure voor een zware opdracht stond. Ze kon haar opponente af en toe wel in het nauw drijven op diens eigen service, maar kwam zelf veel vaker onder zware druk te staan. Kudermetova nam de eerste vier spelletjes uit de partij zo voor rekening en legde hiermee de basis voor setwinst.

COMEBACK VAN KORTE DUUR

Ook in set twee was het voor Bonaventure vechten om te overleven. Dat lukte nog wel in de eerste twee opslagbeurten, maar nadien kraakte de Belgische alsnog. Wat wel voor haar pleit: ze keerde nog knap terug naar 4-4. Nadien volgde toch weer een break in het voordeel van Kudermetova.

De Russische speelde het vervolgens op de eigen opslag mooi uit. Een forehand langs de lijn dwong Bonaventure in de fout en zo was het game, set & match. Voor Bonaventure eindigt het avontuur op Wimbledon in de eerste ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws