Yanina Wickmayer zorgt voor leuke verrassing en wipt 85 plaatsen hoger gerangschikte Zweedse
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Wickmayer herleeft op Wimbledon en bereikt tweede ronde

Yanina Wickmayer zorgt voor leuke verrassing en wipt 85 plaatsen hoger gerangschikte Zweedse
Foto: © photonews

Af en toe moest ze wel diep gaan, maar eigenlijk had Yanina Wickmayer behoorlijk wat overschot in haar eersterondepartij. De laatste jaren zijn niet meteen de meest succesvolle geweest uit haar carrière. Dat ze nu in de tweede ronde staat op Wimbledon, moet haar ongelooflijk deugd doen.

Haar tegenstandster in de eerste ronde is het nummer 63 van de wereld. Terwijl Wickmayer zelf pas 148ste staat en kwalificaties moest spelen om op de hoofdtabel te geraken. Breakkansen waren er langs beide zijden in de aanvangsfase, maar vanaf 3-3 trok Wickmayer de wedstrijd nadrukkelijk naar zich toe.

Onze landgenote won dan vijf spelletjes op rij. Bij 6-3 en 2-0 zag het er dan ook voortreffelijk uit. Rebecca Peterson moest uit haar kot komen en dwong in het zesde spel van de tweede set twee breakballen af. Nadat Wickmayer die overleefde, had ze het moeilijkste moment uit de partij achter de rug. Drie spelletjes later had Wicky met 6-3 en 6-4 gewonnen en was de kwalificatie voor de tweede ronde een feit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws