Steve Darcis bezorgt zichzelf ferme opsteker met mooie overwinning op Wimbledon

Steve Darcis bezorgt zichzelf ferme opsteker met mooie overwinning op Wimbledon
Foto: © photonews

Sinds het gravelseizoen is Steve Darcis niet bepaald in beste doen, maar op Wimbledon heeft hij wel de tweede ronde bereikt. Het was nochtans opletten geblazen met een tegenstander als Mischa Zverev. Darcis kon de Duitser vlot de baas met 6-2, 6-4 en 6-4.

De broer van Alexander Zverev is zelf geen hoogvlieger, maar durft op gras al eens verrassend uit de hoek komen. Niets van dat in deze ontmoeting. Darcis had het in zijn eerste paar opslagspelletjes wel lastig, maar overleefde en deelde dan in het vijfde spel een tik uit. Dat zou hem volledig lanceren.

Darcis gunde zijn tegenstander geen enkel spelletje meer in de eerste set. In set twee was er opnieuw zo'n scharniermoment. Bij 2-3 kwam Darcis 0-40 achter, maar de Belg poetste alle breakpunten weg en nam dan zelf de service van zijn opponent af. Een dubbele voorsprong in sets lag zo voor het grijpen.

BLANCO OPSLAGSPEL ALS ORGELPUNT

Van dan af was het zaak om Zverev zeker niet meer in de match te laten komen. Darcis hield het gaspedaal ingeduwd en liep 4-0 uit in de derde set. Er volgde nog wel één rebreak, maar dat was niet genoeg om een ommekeer teweeg te brengen. Darcis serveerde de match uit met een blanco opslagspel en neemt het in de tweede ronde op tegen Bautista Agut.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws