Ruben Bemelmans legt drievoudig grandslamwinnaar niets in de weg

Ruben Bemelmans legt drievoudig grandslamwinnaar niets in de weg
Foto: © photonews

Als beloning voor zijn succesvolle kwalificaties kreeg Ruben Bemelmans in de eerste ronde op Wimbledon een echte topaffiche voorgeschoteld. Tegenstander was immers drievoudig grandslamwinnaar Stan Wawrinka. Die liet onze landgenoot geen schijn van kans. Het werd 6-3, 6-2 en 6-2.

Het was voor Bemelmans uiteraard een hele zware opgave, maar desondanks was er vooraf enigszins hoop op een stunt. Gras is immers de ondergrond waar Wawrinka de minst goede resultaten kan voorleggen. In die optiek was het toch een beetje een ontnuchtering dat het zodanig éénrichtingsverkeer was.

In de eerste set viel dat nog min of meer mee en kon Bemelmans het verschil beperken tot één break. Een diepe return van Wawrinka op de lijn forceerde de break in het vijfde spel van de tweede set. Bemelmans kreeg de bal niet meer over het net. Tijdens de volgende opslagbeurt gleed Bemelmans uit bij een dropshot van Wawrinka. Zo was de tweede set gespeeld.

LOGISCH RESULTAAT

Toen Bemelmans ook vroeg in set drie zijn service moest inleveren, was het een gelopen koers. Zelf kon hij geen enkel breakpunt afdwingen op de service van de tegenstander. De nederlaag in drie sets is dus een logisch resultaat. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws