David Goffin lost verwachtingen perfect in, wel grote sensatie in andere wedstrijden

David Goffin lost verwachtingen perfect in, wel grote sensatie in andere wedstrijden
Foto: © photonews

Een gefocuste David Goffin op de eerste dag van het derde grandslamtoernooi van het jaar. Het 21ste reekshoofd ontdeed zich vlotjes van de Amerikaan Bradley Klahn in drie sets. En dat terwijl er toch al grote namen sneuvelden. Tsitsipas en Zverev bijvoorbeeld. Bij de vrouwen verloor Venus Williams.

Goffin speelde dominant in zijn eersterondepartij. Hij stond zelf geen enkel breakpunt toe en zette in elke set dezelfde score neer. In set één en drie sloeg hij telkens toe bij in het zevende spelletje van de set. In de tweede set volstond een vroege break om het verschil te maken.

Klahn sloeg nochtans meer opslagen binnen, maar het meer kwaliteitievere tennis zat bij Goffin. In alle andere aspecten van het spel was de Belg de betere. Na een uur en vijftig minuten had hij de winst dan ook beet met driemaal 6-4.

EXIT TSITSIPAS EN ZEREV

Er was al veel te doen over het teleurstellen van de opkomende youngsters bij de mannen en na de eerste ronde zijn we er alweer twee kwijt. De Italiaan Fabbiano klopte het Griekse talent Tsitsipas met 6-4, 3-6, 6-4, 6-7 (8/10) en 6-3. De Tsjech Vesely had zelfs slechts vijf sets nodig om zich te ontdoen van Alexander Zverev: 4-6, 6-3, 6-2 en 7-5.

GAUFF VERBAAST DE WERELD

Dé grote sensatie kwam er echter in het vrouwentoernooi. De 15-jarige Cori Gauff, het volgende supertalent, kreeg haar wens door in haar eerste match op een Grand Slam uit te komen tegen idool Venus Williams. Gauff, die in de kwalificaties nog won van Greet Minnen, blijkt nu al in staat om te schitteren en stuurde haar landgenote huiswaarts met tweemaal 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws