Van Herck denkt dat Nadal & co eindelijk hun borst mogen natmaken

Van Herck denkt dat Nadal & co eindelijk hun borst mogen natmaken

Wimbledon staat voor de deur. Het is uitkijken of de trends uit de vorige grandslamtoernooien zich doortrekken. Blijft bij de heren ook nu de jeugd ter plaatse trappelen en is het weer al Djokovic, Nadal en Federer wat de klok slaat? Johan Van Herck maakt toch een bedenking.

De kapitein van het Belgische team in de Davis Cup en Fed Cup blikt vooruit. "Bij de mannen heb je gewoon een uiterst getalenteerde generatie. Zij zijn gewoon ongelooflijk sterk", zegt Van Herck over de Grote Drie. Sommigen nemen het jongere talent het kwalijk dat ze het die toppers niet al wat moeilijker maken. "Ik verwacht dat de jongeren er snel aankomen?"

Aan wie denkt Van Herck dan? "Het moet toch van Zverev, Tsitsipas en Shapovalov komen. Zij missen misschien wat ervaring en body op de belangrijke momenten. Maar het zal toch moeilijker worden voor de grote drie om makkelijk in de tweede week te geraken. Zo zal Nadal met deze loting van in het begin top moeten zijn."

SERENA MET ANDERE DINGEN DAN LOOPBAAN BEZIG?

Bij de dames ligt elk toernooi dan weer alles wagenwijd open. "Die onvoorspelbaarheid vinden fans ook wel leuk. Je kunt moeilijk zeggen wie over twee weken in de finale staat." Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat Serena Williams ooit alleen recordhouster wordt, ook al mag ze nu weer op haar favoriete ondergrond aan de slag. "Je kunt het je niet veroorloven om niet 101 procent voor je carrière te gaan", deelt Van Herck een prikje uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws