Bonaventure zet achterstand recht tegen Nederlandse en mag zich opmaken voor eerste Wimbledon

Bonaventure zet achterstand recht tegen Nederlandse en mag zich opmaken voor eerste Wimbledon
Foto: © photonews

Het is een heerlijke dag voor de Belgen geworden op Wimbledon. Na Ruben Bemelmans heeft ook Ysaline Bonaventure de hoofdtabel bereikt via de kwalificaties. Een mijlpaal voor Bonaventure, die zo toe is aan het tweede grandslamtoernooi uit haar loopbaan.

Haar tegenstandster in de derde kwalificatieronde was Arantxa Rus. De Nederlandse plaatste bij 2-2 een tussenspurtje. De volgende drie spelletjes waren voor haar. Het tij keren lukte niet meer voor Bonaventure in de eerste set, die eindigde op 3-6.

MENTALE TIK IN TWEEDE SET

Bonaventure bleef niet bij de pakken zitten en liep na een zeer felbevochten game 3-1 uit. Dat was toch een ferme tegenvaller voor Rus, die na deze mentale tik liet begaan in de tweede set. Toen onze landgenote ook de eerste twee spelletjes pakte in de derde set, zag het er erg goed uit.

Haar opponente sloeg wel terug en maakte er meteen 2-2 van. Bonaventure had wel nog wat krachten over om er op het einde van de match nog eens alles uit te persen. Met 3-6, 6-1 en 6-4 verzekerde ze zich voor het eerst van een plekje op de hoofdtabel van Wimbledon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws